„Община Пловдив започна въвеждането на Google Apps for Education и еквивалентнът на Microsoft 365 в учебните заведения, като общинският бюджет финансира инфраструктурата по този процес, както и обученията на учителите“, заяви кметът на Пловдив Иван Тотев по време на участието си по темата „Умни градове, умни администрации“ на “Webit Festival Europe”, който се провежда в София.  „Надявам се, че до края на годината тези нови методи на обучения ще се използват, защото по този начин от много ранна възраст децата ще могат да боравят с технологиите, което ще ги направи добри специалисти и служители след време“,каза още Тотев.

Кметът обясни и предизвикателствата пред управлението на Пловдив, свързани с непрекъснатия прираст на населението на града и въвеждането на различни иновативни идеи и проекти, които привличат още повече хора.

След като google apps е вече достъпен на български език и с подкрепата на училищните настоятелства, родителите и директорите се дава възможност за улесняване на учебния процес чрез споделяне и дигитално интегриране на участниците, включително и на родителите.

„Създали сме няколко общински фонда, в които училищата могат да кандидатстват. Те трябва да участват с 30 % от средствата, а останалата сума се осигурява от Община Пловдив, която се използва за закупуване на техника“, уточни кметът Иван Тотев, като допълни, че гарантира обученията на учителите, които ще използват новите продукти в преподаването си.

Webit Festival Europe”, което е едно от най-влиятелните и технологични събития в Европа. Мотото на тазгодишното издание е „Да изобретим бъдещето на Европа“. Организира се под патронажа на президента на България Румен Радев, кметът на столична община Йорданка Фандъкова, с подкрепата на Европейската комисия.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here