Голямо ежене пада по районните конференции на БСП в Пловдив. А вероятно така е не само тук. Бием, та се късаме, говорят си социалистите по партийните седенки.Какво бият не е ясно, вероятно камшик по задниците, ако се има предвид резултатите им на парламентарни и местни избори през последните години.

Но сега нали е друго положението – щяло да има революция, защото обществото много повярвало на последните глупости, избълвани от партийната централа. А и важните хора са по землянките, лъскат калашниците и ще нападат онези в Народното събрание, които не се съобразяват с новата визия за България.

„Нуждаем се от политика, в центъра на която са хората и техните истински проблеми. Необходимо ни е ляво социално управление за дълбоки промени в обществото и държавата”, каза в доклада си пред редовната отчетна конференция на БСП – Западен председателят на структурата Десислава Йорданова.

Всяко едно клише от този партиен тезис може да го смените с каквото си искате и ще получите тезис на която си искате партия. Хората и техните истински проблеми, дълбоки промени. Браво, партийните редици са яки като стомана.

Другарката Йорданова се отврати от една мъжка целувка в изложбата на Берлинската стена в Пловдив – какво джендърство, представете си, а тя се оказа сюжет от живота на любимата й Червена армия. След като отхвърли по невнимание, от незнание и глупост идеологически постулат на другаря Сталин, сега тя е категорична, че пловдивчани ще потърсят сметка на това управление наесен. Но не уточнява дали евентуалното четвърто място на БСП на местните избори в Пловдив ще е успех, след петото преди четири години.

Друг млад координатор от район „Западен“ – Иван Цанов, разпалено обяснява пред конференцията, че младите социалисти ще бъдат на първа линия в предстоящата кампания за евроизборите, която е подготовка и за местния вот. „Ще сложим край на Тотев и компания през есента”, убеден е младежът. И той не уточнява дали ще гонят почетното четвърто място.

Има желание. Огромно желание да се работи за „хората и техните истински проблеми“. Червени искри хвърчат от устата на социалистите, тъй като пред тях са наредени червени депутати – онези от землянките, дето лъскат калашниците. А те искат да видят желязна бойна готовност на червените редици и да докладват в централата.

Като ги слуша човек какво си говорят на тези сбирки, му идва да им раздаде по един камшик и да се шибат по задниците докато не могат да седнат на тях

А председателят на областния предизборен щаб и народен представител Георги Търновалийски се прави на още по-важен: „Ако бъдат честни изборите, ще ги спечелим.“ Иска да каже: Има ли избори, ще ги изгубим.

„Да защитим демокрацията и да спасим страната си”, извика за финал Търновалийски.

Ах, тези спасители! Толкова пъти са ни спасявали, че само да ги чуеш и се хващаш за кобура.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here