totev_nemski_studenti_9-1

Иван Тотев призова гостуващи германски журналисти да пишат за Пловдив, защото има голям повод – европейска столица на културата , и пак да дойдат през 2019 година. Той се срещна днес с млади колеги, стипендианти на Фондация „Ханс Зайдел“, водени от своя ръководител проф. Ханс-Петер Нидермайер.

„За 2014 г. регионът на Пловдив е с най-много преки чуждестранни инвестиции, като най-голям дял от тях са германските инвестиции. Пряко свързана с инвестициите е и формиралата се пред последните петнадесет години германска общност в града“, посочи  Иван Тотев. Кметът разказа за сътрудничеството на общината с посолството и почетния консул в града, в следствие на което, именно поради инициативата на германската общност, четири поредни години се провежда традиционният коледен базар, радващ се на все по-голям интерес сред пловдивчани. Запозна ги и с интензивния ръст на развитие в града през последните четири години.

В продължилата почти час дискусия бяха обсъдени теми, свързани с регионалната политика, децентрализацията, младежката безработица, санирането, използването на възможностите от членството в Европейския съюз.

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here