vmrodsc05876

Общинските съветници от Патриотичния фронт няма да подкрепят Бюджет 2016 на Пловдив на утрешната сесия, защото не го харесват. Освен това те искат и оставката на образователния министър Тодор Танев, наричайки го национален предател.

Патриотите твърдят, че шумно анонсираните идеи за площад “Централен”, коритото на Марица, Партийния дом и други обекти  не намирали място в   бюджета за тази година. На презентацията на бюджета ден по-рано кметът Иван Тотев посочи, че се отпускат пари за проектирането на тези обекти.

Хората на Славчо Атанасов щели да входират и свои предложения – за изграждане на детска градина “Ралица” в Южен срещу 1,2 милиона лева, проектирането на нов подлез на жп прелеза в Прослав, който да замени предизвикалата скандали в квартала пасарелка, рехабилитация на петте подлеза на Цариградско шосе, осветление и видеонаблюдение в парк Рибница в Северен, нова детска площадка в Тракия, увеличение и промяна във фонд Инвитро и допълнителна субсидия за читалище „Хр. Ботев”. “Смятаме, че децата от Южен са много по-важни от изграждането на общинска почивна станция в Приморско срещу 1,2 милиона лева”, каза  Слави Георгиев.

От ВМРО са вдигнали мерника на министър Тодар Танев  и го призоваха на мига да подаде оставка. “Промените на министъра и безродния му екип са незаконни. Как те съхраняват и утвърждават българската национална идентичност, както изисква законът? Като свалят песните на Добри Чинтулов и „История Славянобългарска” ли? Това, което се случва в Министерството на образованието е с една цел- премахване на националната идентичност у децата. Тези промени са политически мотивирани. Сега ДПС управлява МОН и всичко се прави с цел да бъде премахнато съзнанието на българите. Танев е национален предател, който седи в кабинета на Иван Вазов, написал „Под игото”, а не „Под съвместното съжителство”, както напоследък се опитват да изкарат турското робство. Затова искаме оставката на Танев и целия му екип. Те нямат място в министерството”, настоя съветникът Александър Сиди. Пловдивската организация била е първата от ВМРО, която се вдига на бунт срещу  министър Танев.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here