Острието на патриотичната формация и нейн председател  в предишния ОбС на Пловдив взе изненадващо решение. Слави Георгиев напусна групата на НФСБ-ВМРО със съобщение във Фейсбук:

“Днес взех решението да бъда независим общински съветник и да не членувам в политически представени групи в общински съвет Пловдив. Считам, че свободата да взимам сам решенията си, независим от групови решения, ще е с по-голяма тежест за интересите на Пловдив и пловдивчани. Пожелавам успех на всички колеги. Нека всички сме подвластни на принципите си, свободата и закона”, пише Слави Георгиев.

Общинският съветник  твърди, че няма политически мотиви за решението си, нямало и разногласия в групата . Според него решението му ще  даде повече свобода на действие на всички.

Напрежението между представителите на НФСБ и ВМРО в Пловдив се засили след наложената от Валери Симеонов кандидатура на Славчо Атанасов за кмет на Пловдив. Градската структура на ВМРО имаше готовност за самостоятелно явяване, но се подчини на партийната дисциплина и това доведе до небивала катастрофа на пратриотите – загуба на Атанасов, загуба на Борислав Инчев в район „Южен“ и само пет общински съветници.

В хода на предизборната  борба стана ясно, че част  от структурата на ВМРО саботира кампанията на Атанасов. Това е довело до сериозни разногласия в патриотичната коалиция и оставката на Слави Георгиев е продължение на центробежните сили сред патриотите в Пловдив.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here