С над 3 000 000 нови цветя ОП „Градини и паркове“ разкрасява Пловдив за лятото, съобщи директорът на общинското предприятие Стоян Алексиев. Повечето вече са засадени на мястото на есенно-пролетните видове, дейностите приключват окончателно до края на месеца.В градските паркове и градини, на кръгови кръстовища, в саксиите и кашпите по пешеходните зони, на стотици други подходящи места са оформени нови красиви фигури от различни цветя. Само от началото на годината са засадени над 3000 нови храста рози. След приключилия ремонт на подлеза при Централна поща с повече от 500 броя чайно-хибридни тъмночервени и жълти рози е възстановена разделителната ивица на бул. „Цар Борис III Обединител“ от южната страна на Тунела. Там наново бе поставена почва и изградена поливна система, а розите вече цъфтят.

С много рози и друга красива растителност са облагородени пешеходните зони по булевардите „Марица-юг“ и „Княгиня Мария Луиза“, които бяха обновени благодарение на спечеления от Община Пловдив европейски проект по оперативна програма „Региони в растеж“, отбеляза Стоян Алексиев. Сред приятните изненади е красивите храсти физокарпус, върху чиито тъмночервени листа се открояват кремаво-бели, пухкави като памук цветове.

За поредна година атракция за пловдивчани и гостите на града са отрупаните с разноцветни петунии пирамиди и висящи кошници. Те радват хората и са харесвани  за снимки на Главната,  Стълбите на „Каменица“, Гребната база, в Цар-Симеоновата градина, квартал „Капана“ и други любими места за разходки.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here