Още три награди за туризъм

Пловдив спечели три награди за развитие на туризма от Вторите годишни награди на Министерството на туризма. Първа в категорията „Община за културно-исторически туризъм“, втора  за Античния театър в категорията „Туристическа атракция“ и  трета за „Туристическа дестинация“.

 „Няма нищо по-естествено от това първата българска европейска столица на културата да получи наградата за културен туризъм за 2017 г. на национално ниво. Участниците в другите две категории са част от тази награда, защото са основен актив от културния продукт на града. Това е награда, която обединява усилията на общинските структури по туризъм, туристическия бранш и държавата, защото културният туризъм е приоритетен както за град Пловдив, така и за България“ каза при награждаването директорът на ОП „Туризъм“ Виделина  Гандева. Наградата беше връчена от зам.-министъра на туризма Ирена Георгиева, която подчерта огромната роля на града за популяризиране на културния туризъм в световен мащаб и сподели подкрепата на Министерството на туризма в процеса по включване на Епископската базилика на Филипопол и античните мозайки на Пловдив в списъка на ЮНЕСКО.

Наградата е заслужен финал на 2017 г., през която Пловдив показа, че стратегията да се работи ЗАЕДНО и професионално на всички нива в туризма е най-успешна и получи много признания:

  • “FlightNetwork”световен туристически сайт нареди ОП „Туризъм“ сред “20-те най-добри световни туристически организации за 2017 г.“
  • Първо място  в категорията„Най-ефективни рубрики и публикации“ получи Община Пловдив в Национален конкурс „Чети и пътувай“ за най-мащабната рекламна кампания, свързана с посещението на журналисти от FIJET във връзка с удостояването на града с приза „Златната ябълка“.
  • „Община с най-добра маркетингова политика за 2017 г.“  – Първи национален конкурс на АБТТА.
  • „Най-ефективно партньорство с туристическия бранш“ на БХРА.
  • „Най-успешна маркетингова стратегия в туризма“ на BATI.