Пловдив ще има още един голям паркинг – с над 160 паркоместа. Той ще бъде изграден в пространството между бул. “Шести септември” и ул. “Ламартин”. Първа копка удариха кметът Иван тотев и райкметът на “Централен” Георги Стаменов.

Паркингът е около 7 дка и до пространство, облагородено по ОП “Региони в растеж”. Живущите в района обаче са пожелали и техният паркинг да бъде реновиран. След срещи с тя местната управа е отпуснала 550 хил. лева за обновяването на междублоковото пространство.

“По оперативната програма се обновяват зони, заключени между бул. “Княгиня Мария Луиза” и бул. “Марица юг”, но проектът не може да обхване 100% от междублоковите пространства. Освен това в “Централен” няма вече гаражни клетки, но след тях остават грозни гледки. Именно заради това община Пловдив започна инициатива за облагородяване на зони след махането на гаражите. Тук е точно такава зона”, поясни кметът Тотев.

Ще бъдат обновени и две улици – “Неофит Бозвели”, която е връзка между бул. “Шести септември” и ул. “Весела”, а другата е ул. “Тополница” – между ул. “Ламартин” и ул. “Неофит Бозвели”. Два месеца е срокът за изпълнение, предвидени са отводнителна система, тротоарни настилки, ново осветление.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here