“Действително много интересно е това, което се случва и доста неочаквано за мен, защото от неделя до днес ние сме провели две срещи – първата беше по моя инициатива, втората по инициатива на президента Радев. Всеки ден аз му се обаждам, днес той се обади да каже двата мотива, заради които връща закона. Разбира се той услужливо забрави да каже, че това е по предложение на БСП.” Това коментира премиерът Бойко Борисов по повод наложеното вето, което по-рано днес президентът наложи върху Закона за извънредното положение.

Премиерът припомни, че популистите, безотговорниците в лицето на БСП, досега са вкарвали държавата в няколко национални катастрофи.

Казах му на президента, че след като върне с този мотив закона – за спекулата, ние най-добронамерено ще го изгласуваме. Тoгaвa приeхмe тeхнитe прeдлoжeния зa cпeкулaтa. Тeзи прeдлoжeния ни връщaт във врeмeтo нa зрeлия coциaлизъм, кoгaтo в “плoд-зeлeнчуцитe” нa eтaжeркитe имaшe дoмaти и крacтaвици, a цитруcитe, нaпримeр, ce прoдaвaхa oтзaд, при мaгaзинeрa. Тoвa cи бeшe cпeкулa”.

Премиерът няколко пъти повтори, че в ситуацията на извънредно положение се ръководят единствено и само от мнението на специалисти и експерти. Нещо повече, в президентството ние говорихме заедно и всички се съгласихме, че мерките на България са най-добри в цяла Европа, припомни Борисов.

Той бе категоричен, че правителството няма да допусне да се стигне до намаляване на пенсиите. До последния лев ще стискаме, за да имат пенсионерите гарантирана пенсия. Защото никой не може да каже докога ще продължи това, каза премиерът. Това, което прочетох от президента – той няма нито една конкретна мярка, заяви Борисов.

Армията ще се използва само и единствено по искане на МВР, само да подпомогне другите, увери Борисов и попита защо е нужно да се играе със строховете на хората или да прави политически ПР.

Премиерът посочи, че ако се наложи и още по-строги мерки ще бъдат въведени.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here