Ординарецът Сидеров – мълчи и не шава

 

Сидеров окончателно падна под масата.

 

Най-големият „патриот“  в  държавата – Волен Сидеров,  е най-мълчаливият  тези дни в държавата. Загубил е ума и дума. При гласуването на  кабинета „Борисов 3“ се беше сгушил между ортаците си Каракачанов и Симеонов.  Бъзикат го отвсякъде, а той мълчи, сякаш има сливи в устата. Корнелия подвикваше от трибуната: Какво ще го правите тоя ваш човек, дето искаше да излизаме от ЕС и НАТО, да гоним американските ТЕЦ-ове.

А Волен мълчи и мята поглед  разсеяно по стените на парламента. При други обстоятелства щеше да скочи на трибуната и Корнелия да се разкайва за думите си. Но тя знае, че той вече не може да скочи. Скопен е  и всяко подскачане ще издаде, че  няма топки.

Волен без топки.  Това е унизителна гледка – Каракачанов и Симеонов  го стиснали за врата и го натискат на парламентарната банка. А и той няма никакво желание да гъкне, камо ли да крещи от трибуната.

И всичко това  заради тиквения медал, който е получил от Бойко – за вярна служба в следващите една, две,три, четири години.  И другите двама са окичени с такива медали, но те поне станаха големи началници.

Това не е Волен. Това е карикатурата му.  Така опитомен, изглежда по-жалък и от Марешки. Но това е логичен край, след като някога  громеше  руските имперски интереси, а после им стана слуга. Търпението към подобни типове все някога се изчерпва.

И за какво му са на Борисов подобни ординарци, които не искаха да чуят за него, когато подаде оставка. Симеонов дори препоръча  ново правителство на ГЕРБ, но без Борисов. Сега му е заместник с тиквен медал на ревера.  Каракачанов изпълни детската си мечта да командва армията, а сега остава да не му дадат достъп до квалифицирана информация на НАТО като доказан агент Иван на ДС. Сидеров пък си е глътнал езика и от него никаква полза, освен от пръста му.

Борисов е наясно, че подобни ординарци не са му нужни. Затова откакто води преговори с  тримата не се е усмихнал. „Нямаше друг избор, освен да управлявам с тях“. Каза го с огромно съжаление. И ще съжалява, разбира се.

Упрекват патриотите, че са загърбили предизборните си обещания и няма да ги изпълнят , защото властта е по-сладка. Това е най-хубавото – че няма да ги изпълнят. Нали виждате на какво прилича Сидеров.

4 коментара