Общинският съветник от НФСБ Слави Георгиев разкритикува остро новото управление на Пловдив по повод заявеното желание да се тегли кредит от 120 милиона лева. Във Фейсбук той написа:

Реформи, преструктуриране? Забравете. Новото ръководство на община Пловдив просто ще си подсигури лесни пари за мандата – да има да си харчи. Имаме ли одит за финансовото състояние на общинските финанси? Нямаме. Имаме ли ревизия на предишното управление? Нямаме. Имаме ли предложен план за оптимизиране на общинските разходи? Нямаме. Имаме ли яснота кои точно обекти са с неосигурено финансиране? Нямаме.

Имаме ли искания до държавата за целево финансиране, на конкретни обекти? Нямаме. Кога остойностиха евентуалните предвидени за финансиране обекти? Кога зам.-кметът Илия Кирчев получи мандат от общинския съвет, за да заявява в интервю, че е “водил преговори”? Означава ли това, че община Пловдив през настоящия мандат няма да получава финансиране от държавата, а за абсолютно всички свои проекти ще разчита единствено на свои собствени и заемни средства?

Пловдив отново ли ще е пренебрегнат за сметка на София, Варна, Бургас и т.н. що се отнася до държавно финансиране? Редно ли е намеренията за нов заем да се афишират с интервю от зам.-кмет. Къде е кметът Здравко Димитров? Въпроси, които за момента остават без отговор.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here