Кризисният щаб при областния управител разгледа днес ситуацията в „Столипиново“  във връзка с информациите, че хората в района не спазват извънредните мерки за неразпространение на коронавируса. В момента там има засилено полицейско присъствие . Ако тези мерки не доведат до желания ефект, ще се пристъпи към много по-строги. Предложението на РЗИ Пловдив е в такъв случай да бъдат поставени под карантина всички в района, като единствено ограничението няма да важи за хората, които са в трудово правоотношение.

В същото време общинският съвет на ДПС в Пловдив призова живеещите в „Столипиново“ да бъдат дисциплинирани, да спазват указанията на кризисния щаб и да не излагат здравето си на опасност. „Бъдете отговорни  към себе си, а така ще предпазите и вашите близки – деца, родители, приятели.  Спазвайте  предприетите мерки за безопасност, не се събирайте на групи“, призовават от общинския съвет на ДПС .

Според ръководството на местната структура няма основания да се стига до по-крути мерки като отцепване на целия  район и поставяне на контролно-пропусквателни пунктове, тъй като движението на хора в квартала  не е по-различно от другите райони на града.

Общинският съветник от ДПС и председател на общинския съвет на партията Али Байрам смята, че е необходима по-добра комуникация с кризисния щаб, за да се решават бързо появилите се проблеми.  

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here