Какво работят общинските съветници и дали общинската администрация им осигурява достатъчно работа? Логичен въпрос, след като в дневния ред на последната общинска сесия имаше едва 16 точки, от които 80% съвсем празни като съдържание. Вече има и една отложена сесия заради липса на стойностни предложения.

Днес също трябваше да има общинска сесия, но тя също е отложена. Мотивите: “Освен притеснителния брой на новозаразените, общинската сесия попада под рестрикция на последната заповед на министъра на здравеопазването: “Провеждането на конгресно-конферентни мероприятия, семинари, изложения и други обществени мероприятия в присъствена форма се допуска при участие на не повече от 30 души“.

Въпросът е дали орган на местнато самоуправление може да се приравни със “семинари, изложения и други обществени мероприятия“. Сигурно е обидно, тъй като двама съветници от Хасково, където също отменят сесия, ще оспорват отмяната в съда.

Рискът от заразяване е голям, това е безспорно, но истината за  втората провалена сесия е пълната немощ на администрацията да запълни дневния ред. Председателят на ОбС Александър Държиков  е прекалено ясен: “Липсата на спешни предложения една от причините .Входирани са само 7 предложения, но нито едно от тях не е от спешен порядък. Няма смисъл да хабим обществени средства за такава неналожителна сесия“.

Тя наистина е толкова неналожителна, че няма смисъл и онлайн да се проведе. Такива са и повечето сесии от началото на годината – крайно неналожителни. Затова е наложително администрацията да признае провала си и да обяви, че има сили само за една сесия месечно. 


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here