Представители на политическите сили в ОбС се събраха днес в общината да обсъждат  идеята на новата управа да тегли 120 милиона лева заем от Европейската инвестиционна банка.

Идеята на сбирката беше да как хем да се изтегли такъв колосален заем, хем да не боли много. Зам.-кметът Илия Кирчев предостави на присъстващите списък с 35 обекта, разпределени в четири групи, които биха могли да са реализирани или финализирани чрез този заем. Те ще бъдат предложени за одобрение на ОбС. Кирчев призна, че общината е в добро финансово състояние, но трудно би могла да си позволи да реализира проекти извън капиталовата си програма. 

Общинският съвет да даде възможност на общината да отправи искане към Европейската инвестиционна банка за стартиране на процедура по предоставяне на конкретно предложение към общината, поискаха от общината. Политическите сили се обединиха около идеята, че е необходим анализ как кредитната линия би се отразила върху данъчната тежест върху пловдивчани.

На последната за годината общинска сесия  – 28 декември, ще бъде внесено за обсъждане предложението на Европейската инвестиционна банка и се очаква общинските съветници да разрешат да бъде даден ход на преговори за получаване на предложение.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here