Безпрецедентен акт трябва да предприеме утре Общинският съвет на Пловдив, след като Изпълнителната комисия на ГЕРБ прецени днес, че всяка връзка с Георги Гергов е опасна и компрометираща. Комисията възложи на кмета Иван Тотев  и на групата общински съветници на ГЕРБ на сесията утре да отменят решението за придобиване на акции от Министерство на икономиката в “Международен панаир Пловдив”. Това стана по време на заседание на Изпълнителната комисия на партията днес.

Сделката веднъж беше отхвърлена от ОбС, но приета от втори опит на последната общинска сесия.

Мотивът на  Бойко Борисов са опитите за публични внушения, които свързват ГЕРБ с Гергов.

“Няма да позволя името, авторитета и честта на ГЕРБ да бъдат петнени заради лични икономически интереси”, заяви Борисов.

По време на заседанието членовете на ИК на ГЕРБ се запознаха подробно с всички факти и обстоятелства около взето решение на сесия на Общинския съвет в Община Пловдив относно придобиване на акции от Министерство на икономиката в  Панаира.

Държавата започна раздялата с Панаира в края на 2006 г. по време на Тройната коалиция, като сделката беше движена от тогавашния зам.-министър на икономиката и сега лидер на БСП Корнелия Нинова. Правителството на Станишев подари без търг и конкурс 49% от капитала на “Пълдин туринвест” – смесено дружество между пловдивската община и компании на Георги Гергов.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here