Стартира изграждането на нов паркинг в „Западен“, съобщи кметът на района Димитър Колев. Той се намира на улица „Ружа“ и ще осигури места за 50 автомобила.

Паркингът е между двата високи блока на улица „Ружа“ и с него ще се облекчи паркирането в тази част на района. „Точно на това място има огромна нужда от нови паркоместа. С новото съоръжение ще изпълним желанието на живеещите на улица „Ружа“ с номера 13 и 15 да има къде да спират. Тук имаше гаражи, като след тяхното премахване се отвори място за повече автомобили“, заяви кметът Димитър Колев, който лично инспектира ремонтните дейности. Той припомни, че това е поредната стъпка към облагородяване на тази част от района. През последните месеци двата големи блока бяха санирани по Националната програма за енергийна ефективност и са с изцяло нов облик.

От другата страна на парк „Ружа“ се изгражда още един паркинг. Той ще е за 20 автомобила и ще е на мястото на трите отдавна необитаеми къщи срещу общежитията на Медицински университет Пловдив.


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here