Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев, кандидатът за кмет на „Западен“ Димитър Колев и временно изпълняващият длъжността районен кмет Данаил Димитров откриха официално изцяло нов паркинг. Той се намира на улица „Ружа“ и осигурява места за 47 автомобила.

През последните месеци пространството около двата високи блока с номера 13 и 15 беше напълно облагородено. Намиращите се тук 20 гаражни клетки бяха премахнати, а двата жилищни блока бяха санирани. Интересът към паркоместата е огромен, като към момента едва пет от тях са свободни. Общата стойност на инвестицията е 93 000 лева.

„Паркингът е част от един договор, по който трябва да бъдат изградени общо три такива съоръжения. Второто се намира на една изключително невралгична точка – на улица „Бряст“ зад студентските общежития. Там предвиждаме разкриването на 28 паркоместа. Другият планиран паркинг е зад булевард „Копривщица“ № 19 и ще е с капацитет от 48 автомобила“, заяви Димитър Колев, който е кандидат на ГЕРБ за трети мандат. Вече има сключен договор с изпълнител и реалното изграждане може да започне във възможно най-кратки срокове. Димитър Колев бе категоричен, че както и досега възнамерява да продължи работата си по развитието на парковата среда в района, като за целта предвижда две нови зони за отдих и почивка – на улиците „Никола Чернишевски“ и „Генерал Колев“.

„За последните 4 години в община Пловдив предприехме една много смела стъпка, а именно да започнем премахването на гаражните клетки, като с това увеличихме с хиляди местата за паркиране. В районите „Централен“ и „Западен“ металните гаражи, които стояха близо от 30 години, бяха напълно премахнати“, заяви кметът на Пловдив инж. Иван Тотев. „Искрено се надявам, че тази трансформация на града и неговото модернизиране ще продължи. Това е процес, който ще отнеме години, но подходът е правилен и така ние показахме какво трябва да се случи“, допълни кметът на Пловдив. Като пример той даде изграждането на многоетажни паркинги, като първият такъв за града вече се строи именно в район „Западен“. Иван Тотев припомни, че основна заслуга за това има Димитър Колев, който е поел инициативата и благодарение на това строителството вече е в изключително напреднала фаза и се очаква до края на годината паркингът на улица „Орфей“ да бъде готов за използване.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here