Прогнозата , че с избирането на Здравко Димитров за кмет на Пловдив мечтите на олигархичните кръгове в града се сбъдват – от „Пещерска гроздова“ до Георги Гергов,  вече се потвърждава. След като често повтаряше, че едрият бизнес в града го подкрепя, без да казва кой точно бизнес, факт е, че градът потъна в „мека топлина“.

Учудващо бързо обаче новият кмет се хвърли да прегръща и Георги Гергов. Или чичо Гошо, както го наричаше Славчо Атанасов, а вероятно и всичките му политически поданици. И Зико, като верен политически поданик, още на първата общинска сесия побърза да покаже колко много уважава и обича един менторите си.

Общинските съветници  трябваше да освободят  контрольорите на ДКЦ 4 и болница „Св. Панталеймон“. В решението за освобождаване не бяха посочени техните заместници.  Тогава лидерът на червените в ОбС Николай Радев предложи в ДКЦ 4 контрольор да е Нина Чавдарова – пиар на БСП в Пловдив, а в „Св. Панталеймон“ Петя Манева, общински съветник в предишния местен парламент и доверен човек на чичо Гошо. Вносителят на предложението за освобождаване на старите контрольори – кметът Димитров, веднага прие номинациите на Герговите хора и точката беше гласувана анблок – за освобождаване на старите и вкарване на новите в управлението на двете медицински заведения .   

Оше по-интересно е, че никой в залата не гъкна. Никой не се опита да каже: Абе вие,господа и другари, така ли ще я карате!

Сценката беше старателно репетирана, но трябваше да изглежда като импровизация – сетил се Радев на самата сесия за двамата кандидати  и Зико толковасе зарадвал, че оставил без думи съветниците.  

И все пак – честито, чичо Гошо!

А сетихте ли се за Ветрилото? Толкова говорихме за него преди четири години – Славчо, Здравко, Дани и кой ли не. Ветрилото на Гергов.  Без Иван Тотев насреща Ветрилото действа ефективно, бързо  и безмилостно  точно – кмет, областен управител и каквото си поиска.

Ако някой все още не е разбрал, това е новата местна власт на Пловдив – „мека топлина“, чичо Гошо и други няма.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here