Новите табели – урок по история

Нови табели на пловдивските улици дават кратка информация на български и английски език за значими за българската история и града личности и събития, на които се наименувани.

Монтажът започна от ул. „Найден Геров“ и продължава  по „Божидар Здравков“, „Константин Фотинов“, „Цанко Церковски“, „Ангел Букорещлиев“, „Цанко Дюстабанов“, „Кръстьо Пастухов“, „Авксентий Велешки“, „Иван Вазов“ и „Гладстон“. В рамките на първия етап от обновлението се предвижда в дните до Коледа да бъдат поставени 103 информационни табели на 26 улици.

„Нови табели ще има във всички райони по предложение на техните кметове. Започваме с най-емблематичните места в центъра на Пловдив, които се посещават от най-много хора“,  съобщи директорът на ОП „Организация и контрол на транспорта“ инж. Борислав Кръстев.

Той обясни, че на по-късите улици информационни табели ще се поставят от двата им края, а на по-дългите пътни отсечки като бул. „Цар Борис III Обединител“ предстои монтирането на 17 табели, а на бул. „Шести септември“ – 10.  Тъй като информацията е адресирана предимно към пешеходците, местата са съобразени с техния трафик.

Обновяването на информационните табели е в съответствие с решение на Общинския съвет, като за целта бяха отпуснати 50 хил. лв. Подмяната ще продължи до изчерпване на сумата, като се предвижда да бъдат поставени над 300 нови табели.

Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *