Доволни майки благодариха на кмета на район “Централен“ Георги Стаменов по време на инспекцията му на строежа на нова детска площадка зад блоковете на ул. „Кръстьо Пастухов“ №9 и бул. „Цар Борис III Обединител“ №138-140.

Мария Запрянова, която е една от инициаторките за изграждането на съоръжението, бе удовлетворена от новината, че то ще бъде готово до месец.Тя обясни, че в момента със сина си Алекс ходят на площадка от другата страна на бул. „Цар Борис Трети“.

„Блокът на ул. „Кръстьо Пастухов“ №9 е строен през 1965 г. , а този на бул. „Цар Борис III Обединител“ 138-140 – през 1952 г. Аз съм израсла тук, на тази детска площадка, баща ми също е играл на нея“, припомни си с носталгия жената. Тя разказа, че преди много години тук е имало люлки, пързалка и тенис маси, но всичко е било унищожено.

Благодарение на инициативния и деен кмет на район „Централен“ Георги Стаменов обаче детското съоръжение ще бъде възкресено и малчуганите и родителите им няма да обикалят по далечни площадки.

„Много се радвам, че най-сетне децата ни ще има къде да играят“, посочи Мария Запрянова и изказа благодарност за съдействието на Георги Стаменов от свое име и от името на останалите майки в квартала.

Площадката е на терен от 140 кв. м. и е подарък от фирма „Техно Акташ“ АД.

Тя ще бъде покрита с противоударна настилка и ще включва комбинирано съоръжение с пързалка, люлки и клатушка. Естествена зелена ограда, широка около метър и половина, ще я  обгражда от всички страни, а за допълнителна защита, ще бъде заобиколена и с антипаркинг съоръжения.

Ще има ново озеленяване в градинката около площадката, където ще се засадят цветя и храсти. Ще се монтира осветление, ще бъдат поставени и няколко пейки. Настилката на паркинга, който се намира в близост, също ще бъде изцяло реновирана.

„Радвам се, че децата на район „Централен“ ще имат още едно райско кътче, където да играят, да се смеят и да спортуват, за да растат здрави и щастливи.“, коментира Георги Стаменов.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here