„БСП е единствената спечелила партия от тези избори – има по-висок резултат и един депутат повече“, коментира днес Корнелия Нинова , но призна, че БСП е загубила изборите. Гордея се, че БСП е с най-много преференции. Ние сме най-демократичната партия, няма притеснения за резултата. Това е положителен факт за БСП.Отсъствието ни от НС не е повлияло на представянето ни. Преди две седмици повечето социолози ни дадоха паритет с ГЕРБ. Други са причините за резултата, който получи БСП“, коментира още Нинова.

След като видя дебелия край, БСП се връща в парламента.“Не очаквате да кажа, че сме морални победители. Отговорността сега се носи по друг начин“, посочи Нинова и добави, че нищо не се е променила в позицията си по политиките и по преценка на управлението и не се отказват от идеята за предсрочни избори.

“Отговорността трябва да е солидарна на всички – от основните партийни организации до председателя. Затова трябва да се проведат конференции във всички общини и области, на които да си направи анализ и оценка какво се е случило, защо сме загубили, и да има точка за избор на ръководства”, обясни Нинова. Затова и тя ще предложи да започне процедура за избор на председател на БСП по новия устав и чрез пряк избор от цялата партия. Ще се приемат правила за избор, срок и време и до 1-2 месеца процедурата трябвало да приключи.

„Не съм в оставка, защото няма правила за избор на нов лидер, няма график и едва като стартира процедурата, ще съм в оставка, за да се включа в надпреварата“, обясни Нинова.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here