Партията на Нинова е куха, празна и пред фалит. Това заяви на извънреден брифинг депутатът от ГЕРБ Маноил Манев. “Затова отваря старата схема – да защитава бизнесмени, които да я финансират. Силен ли е хардуерът на БСП. Софтуерът обаче им е слаб и стар. Той повече от глупостта да търсиш всякаква провокация и вадене на контекста на каквото и да било, друго не може да измисли”, каза той. Манев зададе и въпрос към лидерката на БСП през медиите: “На срещата между г-жа Корнелия Нинова, г-н Божков и г-н Златев, какво си говориха и какво точно се разбираха тези трима души – кога, коя, къде и по какъв повод може спокойно да попитате г-жа Корнелия Нинова и тя е длъжна да отговори на вас и на обществото”, заяви той.

“Тя говори за паралелни държави, а искам пак риторично да я попитам. Кое е паралелната държава – тази, която с прокуратурата си и службите си повдига обвинения, вкарва в арестите и води борба с хора, с които никой не е предполагал, че това може да се случи, защото трябва и политическа воля и безстрашие”, запита той.

Тома Биков също се изказа по време на брифинга: “Една анкетна комисия трябва да изследва проблемите системно. Ако БСП иска да превърне тази анкетна комисия в адвокатска кантора, която трябва да изпере имиджа на Божков, няма да стане”, отсече той. “Ще се гледат системни проблеми – как определени хора са въздействали на политическата и стопанската среда в страната, като са използвали нерегламентирани средства за това. Не темата да е Божков, партията му, комиксите му, пиарката му, чувството му за справедливост от преди 2 месеца. Никой криминален не ни е интересен в тая страна – той е интересен за прокуратурата и съда, както явно и за г-жа Нинова”, каза той.

“Нали на всички ни е ясно, че един политически проект Божков не си го е измислил на плажа в Дубай, като се е събудил. Цялата работа с политическите проекти се случва в дълъг период от време. Планирано е – кой ще ти е гръб, кой ще те финансира и от къде ще дойдат парите”, заяви Манев. “Там на тия срещи нещо се е говорило. Какво? Свързано ли е то с политически проекти?”, запита още той. “Тия операции – да се изправиш срещу най-мощните финансови и не само финансови акули в България, се прави с политическо решение, самочувствие и дори саможертва. Те или са вече с повдигнати обвинения, или в арестите или бягат в чужбина”, добави Манев.

Красимир Ципов запита дали няма проектът на Божков да стане част от БСП за България. “Бизнесът на Божков развращаваше българското общество и той беше спрян. В този бизнес билетчетата се печатаха в Индия. Само той знае колко е. Той е ощетил държавата със 700 000 млн., но най-вероятно сумата е много по-голяма”, каза Тома Биков.


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here