prespite_6
Млади дръвчета – декоративна червенолистна слива и албиция, засадиха на ул. „Преспа“ 12 кандидатът на  ГЕРБ за кмет на район „Източен“ за втори мандат Николай Чунчуков и кандидатите за общински съветници от партийната листа Емил Русинов, Ани Лафчиева, Вихър Захов, Пенчо Малинов, Иван Стоянов и Златин Велев.

„Изпълняваме желанието на жителите, които поискаха да обогатим зеленината пред блоковете им с декоративни цъфтящи дръвчета. Освен че ще красят градинката, когато пораснат, ще правят сянка над пейките“, посочи Николай Чунчуков.

През последните години пространството е изцяло облагородено. Има фитнес на открито, маса за шах и табла, поставени са около 30 пейки, а съвсем наскоро бе открита и новата детска площадка, обезопасена с ударопоглъщаща настилка. Изградено е и осветление между № 2 и № 12. Пак по искане на гражданите днес бяха монтирани още няколко пейки.

„Това е само началото от готовия ни проект за цялостно облагородяване на ул. „Преспа“, което ще продължим през следващия мандат“, заяви кандидат-кметът на ГЕРБ. Той припомни, че от няколко години районната администрация реализира програма за подобряване на междублоковите пространства.

След поредната си среща с граждани в района Николай Чунчуков съдейства за изпълнението на още едно желание – на „Цариградско шосе“ ще бъдат изградени специални места за поставяне на нови съдове за битови отпадъци.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here