Не пуснаха Делян Добрев, но мисли за нова оставка

„Пожелавам на всеки политик, който си подава оставка в парламента, такава подкрепа“, каза Цветан Цветанов при дебата за оставката на депутата от ГЕРБ Делян Добрев. „Колеги от БСП, ГЕРБ беше създадена от нищото. Вие създадохте щабове срещу нас, с които само търсите конфронтации. Вашият лидер Сергей Станишев подаде анонимен сигнал срещу мен, че съм подслушвал бизнесмени. Минах по този труден път. Вие започнахте компроматна война и аз няма да позволя да омаскарите един млад човек. Целите да се отклоним от успехите, които правим“, заяви още  Цветан Цветанов.

Корнелия Нинова  пък заяви, че парламентарната група на ГЕРБ  искала да бламира премиера Бойко Борисов, като подкрепя Делян Добрев. „Вашите днес ви свалят от пиедестала и от днес нататък имате сериозен проблем не само в партията си, а в общественото доверие във властта. От ГЕРБ няма, спасявайки Добрев, да спасят Борисов. Ще бламирате Бойко Борисов и като лидер на лидер му казвам днес, ако ни слуша. Като лидер, който е получавал удари в гръб от свои – днес на вас ще ви се случи за пръв път. Вашите днес ви свалят. Не формално, но преносно ви свалят от пиедестала. От днес нататък имате сериозен проблем, не само в партията си, а в общественото доверие“, каза Нинова.

В крайна сметка Народното събрание остави в парламента депутата Делян Добрев, който депозира по-рано оставката си. Първоначално за предложението гласуваха 97 народни представители, 99 бяха против, а 19 се въздържаха. Добрев поиска нова процедура в пленарната зала, тъй като от БСП имало негови колеги, които са закъснели. При второто гласуване  98 депутати гласуваха за, 95 против, а 23  се въздържаха.

2 коментара