163-Izbori-2016-650x381

“По отношение на президентските избори ще стои въпросът за геополитическата ориентация на страната, а не симпатиите между ляво и дясно. Има не само борба за влияние върху левите и десните избиратели, има конкурента борба вътре в левицата и десницата”, заяви  социологът Боряна Димитрова пред БНТ. Според нея един деполитизиран генерал на висок пост да атакува директно президентския пост дава сигнал за недостатъчна стабилност в държавата.

“България би била единствената страна с държавен глава генерал, излязъл от армията преди месец”, посочи тя и допълни, че дори в аргументите, които чухме от ген. Радев има много сериозни политически мотиви.

54-55% от българите  ще гласуват на предстоящите избори, сочат предварителните проучвания.На този етап изследванията  не дават окончателни тенденции. Когато са ясни всички кандидатите, тогава се мобилизират и политическите сили и хората.

“Реформаторският блок няма да може да играе за победа на тези избори. По отношение съвместното явяване с ГЕРБ вече са наслагани взаимни недоверие и съмнение. Има възраждане на националистически нагласи”, смята Димитрова. Според нея българинът  слабо се интересува как политикът изглежда на международната сцена, повече се вълнува как стои вътре в страната.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here