“Благодаря ви за помощта, благодаря ви за критиката, благодаря ви за това, че бяхте тук и заедно бяхме един отбор – отборът на Пловдив”, заяви кметът на Пловдив Иван Тотев по време на последната редовна сесия на Общинския съвет за този управленски мандат.невния ред.

Иван Тотев се обърна специално към председателя Савина Петкова: „Не съм имал и секунда съмнение, че вие може да бъдете прекрасен председател на Общинския съвет и не случайно ви подкрепихме. И сега, 4 години по-късно, вече съм абсолютно удовлетворен от работата ви и от факта, че успяхте да балансирате между различни политически интереси и различни виждания за бъдещето на Пловдив и понякога влизахте в остри конфронтации в Общинския съвет. Благодаря ви за работата през тези 4 години от името и на администрацията.“

Иван Тотев връчи на Савина Петкова почетен плакет на град Пловдив.

В началото на сесията Иван Тотев подари букет цветя на най-възрастния общински съветник – Лилия Учкунова. Той подчерта, че през всички години, през които е бил в местната политика, тя е била пример и вдъхновение, благодарение на своята енергичност и способността ѝ да достига до дълбочината на проблема, да го види от всички страни и често да  критикува. „Беше огромно удоволствие да работим заедно в този общински съвет и заради мнението, препоръките и становищата ви, които направиха така, че да взимаме по-мъдри и значими за нашите съграждани решения“, заключи кметът.

В края на сесията той се обърна към всички общинските съветници:

„С всички дебати, с всички предложения, с всички критики, тук, в тази зала заедно ковяхме местните политики, заедно приемахме бюджета, заедно гледахме приоритетите за града. И аз като кмет, смятам, че голяма част от това, с което се гордея в края на мандата е, че имах такъв общински съвет, който от една страна, знаеше как да ме подкрепя, а от друга, знаеше как да ме критикува, как да се шегува… Това са страхотни години, които ще останат във всеки един от нас в сърцето.За мен беше невероятно удоволствие да бъда кмет на този град за последните 8 години и да дам всичко от себе си, за да можем да се гордеем с него.“

За спомен всеки съветник получи албум със снимки на значимите места в града и почетен плакет с името си, логото на Европейска столица на културата и герба на град Пловдив.

1 коментар

  1. И аз да си бях построил голям хотел с корупционни пари-и аз щях да съм щастлив,че съм бил кмет на този град! Въпросът е …с теб кой е горд-сигурно само строителите на хотела ти!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here