Нашият фейк натовски президент нещо бърка

Реакцията на държавния глава срещу американския посланик е ключов момент, който обяснява атаката на президента Радев и войните, който обяви на много фронтове („посланиците, които са свикнали да се месят в работата на българските институции, трябва да се отучат“, обяви президентът по повод думите на Ерик Рубин, че България трябва да внимава с оборудването на армията заради съвместимостта с НАТО)

По плана Решетников той има ангажимент да реализира проекта „Грипен“ като приемлив за Русия, и за лобито й тук. И най-вече да блокира сделка с Ф-16. Обърнете внимание – американската оферта се промени и отговаря в много отношения на изискванията, а това го изнервя.

Американският посланик просто си защитава националния интерес – защото американските самолети бяха дискриминирани. Ако си мисли нашият фейк натовски президент, че големи страни като САЩ ще стоят настрана, докато някакъв военен – станал президент, държи назидателен тон – много, много бърка.

Радев се издава, че губи баланси, защото не може да изпълни очакваното от него и проявява невъздържаност. За едни пари става реч, както винаги. Борисов обаче, изглежда, няма намерение да му отстъпи правото да „лобира“ съответно брокерство на 3 милиарда лева и върна Ф-16 в надпреварата.

Сега Радев обяви „война“, след като разбра, че сделката му се изплъзва и „добрите“ отношения с Борисов не му гарантират подкрепата на ГЕРБ и Цветанов. БСП веднага се включиха, като съзряха удобен повод за атака – по темата за Добрев, където има много за копане.

Коментар във Фейсбук на Илиян Василев, бивш посланик в Русия

2 коментара