Когато и зоната около Тютюневите складове стане пешеходна, каквото е идеята на общината, Пловдив ще се сдобие с пешеходна зона без аналог  не само в България.

“Чакаме отпускането на 7 000 000 лева държавно финансиране за Европейска столица на културата. 1 000 000 от тези пари са за Тютюневия град, което значи, че вече започваме да работим активно по тази най-южна част и включването й към пешеходната зона на Пловдив. Така градът ще има уникална зона, започваща от Пешеходния мост, през квартал “Капана”, Главната улица, площад “Централен”, Цар Симеоновата градина и от там зоната ще продължава в Тютюневия град. Ще сме без аналог в страните наоколо. Изобщо малко държави в света може да се похвалят с подобна зона”, коментира кметът Иван Тотев при откриването на най-модерния туристически център у нас –  на  Джумаята, на мястото на легендарната книжарница “Отец Паисий”.
Иван Тотев разкри и каква е съдбата на опожарения тютюнев склад на Кудоглу. От фирмата собственик са заявили намерение  възстановят сградата напълно. В момента тече укрепване на склада.

“Следваща стъпка е подаване на документи за възстановяването на сградата. Идеята е помещенията на първия етаж да са с изцяло обществена функция – ресторанти, магазини, галерия, а горните етажи ще са апартаменти”, каза Тотев.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here