Приключва работата по изграждането на ново парково осветление в „Лаута”, информира кметът на „Тракия” Костадин Димитров. 63-те стълба с осветителни тела вече са монтирани, предстои скоро те да бъдат свързани към електрическата мрежа. Новите лампи ще осветят напречни и успоредни на централната алея места.

Поставянето на лампите е по програмата на Община Пловдив, по която в района вече бяха осветени големи обществени зони и междублокови пространства.

“Работата ни по облагородяването на „Лаута” и превръщането му в предпочитано място за отдих, спорт и сцена на открито започна още в първия мандат от управлението на ГЕРБ. Разширихме парка с над 70 декара, като засадихме повече от 2000 дървета.  Стъпка по стъпка направихме така, че днес „Лаута” да е оживено място със спортни площадки, атракции и зони за отдих. Само преди броени дни в парка започна да функционира и най-голямата за града детска площадка, която е уникална с 11-те си съоръжения, сред които въжен тролей и пирамида”, Костадин Димитров.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here