Младежката организация на ГЕРБ в Пловдив реализира традиционната си инициатива на Главната улица по повод 1 март – Деня на Баба Марта. Младежите зарадваха пловдивчани и гостите на града с мартенички, изработени от децата в КСУ „Олга Скобелева”, закупени с благотворителна цел. Към всяка мартеничка бе прикрепен информационен материал, в който бе поместена една от най-популярните легенди за произхода на уникалната българска традиция – закичването с мартеници.

„На 1 март тази година отбелязваме Баба Марта и Сирни Заговезни, а православните християни почитат паметта на Света Евдокия. Посланието, което отправяме към обществото с поредната ни инициатива е, че трябва да помним историята и традициите си, защото те ще запазят идентичността ни. Бяло-червеният конец е здравата нишка, която свързва българите по света в едно – да сме силни, щастливи и единни”, заяви ръководителят на МГЕРБ в Пловдив Мирослав Тенев.

Инициативата на младежите бе подкрепа от председателя на Парламентарната комисия по бюджет и финанси Менда Стоянова, която е и член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here