319_big_preview

Възможно ли е да те настигне политическа смърт дори и с 13 процента от гласовете на местния вот – 16 000 избиратели. Това сигурно се пита и Дани Каназирева, която внесе предложение за намаляване данък МПС, но то ще бъде отхвърлено. Ще бъде прието друго – на управляващите. Те ще кажат кое да се намали и колко. Това е втората стъпка към изолирането на Дани Каназирева от местната политика, след като събра само шест гласа – на собствените си съветници, в избора за председател на ОбС.

Как да не е възможно.

Възможно е, защото Дани е ярък носител на “фасадната опозиционност”. Сполучливият израз е на бившия общински съветник Тодор Кръстев. Той знае защо. Всяко нещо, което служи за фасада, рано или късно си остава само фасада.

Възможно е, защото в дългата си предизборна кампания  – около седем месеца, госпожа Каназирева нападаше предимно дясното управление на града. А сега изборните резултати дават право на дясна коалиция да управлява града. Оказва се, че тя е останала в левия сектор.

Възможно е, защото между двата тура тя призова да се гласува за десния кандидат, но остави избирателят да определи кой е той.  А той беше боксовата круша в нейната предизборна стратегия. По-късно общинските съветници – подобно на избирателите с техния десен ребус,  трябваше да решават дали кандидатурата на Дани Каназирева е подходяща. Оказа се неподходяща.

Възможно е, защото Дани Каназирева обяви, че няма да влиза в партийни схеми и договорки, но бързо се договори за председател на ОбС и с удоволствие прие подкрепата на Иван Тотев и ГЕРБ.

Възможно е, защото тя на практика е излъгала избирателите си, които искаха смяна на управленския модел. След изборите тя поиска да бъде част от този модел.

Възможно е, защото Дани отказва да бъде опозиция, но резултатът й, дори набъбнал два пъти за четири години, остава чисто опозиционен. Освен ако не влезеш в схеми и договорки- това е цената на властта.

Сега тя изпълнява предизборно обещания и внася в ОбС предложение за сваляне на данък МПС. Но с 6 гласа подкрепа това е фасадно предложение. Ако махнем всичко около него, остава само фасадата. Дани Каназирева стана жертва на фасадната политика.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here