Руската акция  – марш на „Безсмъртния полк“,се проведе днес в София и други български градове. Идеята за него е на руски журналисти опрез 2012 година, но по-късно е приватизирана от Кремъл за пропагандни цели.

В България маршът е изкуствено пренесен като част от хибридната война. У нас, според историци, няма безследно изчезнали участници във Втората световна война. Но хиляди са безследно изчезналите в следствие на съветската окупация и комунистическия терор след  9 септември 1944 година.

Маршът се проведе и в Пловдив за четвърти пореден път с участието на стотина души, поклоници на Сталин  и руската любов. Той започна от Дома на техниката и завърши традиционно на Альоша под съпровод на съветски военни песни и маршове.

„Идеята за “Безсмъртния полк” е на Третия Райх, на окултния му институт “Наследството на предците”.  Знае го всеки, който е изучавал историята му“, заяви популярният руски журналист Александър Невзоров в  ефира на радио “Ехото на Москва”. Той цитира и книгите, които описват това, но предупреди, че са голяма “мерзост и окултна тъпота”. “Там го има всичко:”Нашите мъртви са в един строй с нас”, масовите шествия…”, обясни журналистът.

„Ако беше победила Германия също щеше да има шествия на “Безсмъртния полк”, щяха да минават по почти същите маршрути, само лицата на снимките и символиката щяха да са други. Райхът, както знаем, много е обичал патетичните шествия и никога не е пропускал случай да ги направи“ коментира Невзоров.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here