„Прогнозите на водещите икономисти са, че мерките за превенция и борба с корона вируса ще доведат след себе си свиване на потреблението и трудности в редица сектори. Затова Община Пловдив предлага оперативни мерки в подкрепа за бизнеса, заяви кметът Здравко Димитров на онлайн брифинг. Първият пакет от мерки ще бъдат представени за обсъждане на Общинския съвет, след като той възстанови работата си.

Зам.-кметът по финансите Илия Кирчев представи проект на четири важни мерки за бизнеса:

1. Да се спре събирането на такса тротоарно право от началото на въвеждане на извънредното положение до края на годината.

2. Да разсрочим до края на годината всички дължими концесионни такси на обекти за 2019 г. За 2020 година таксите ще бъдат начислявани пропорционално само за времето, в което обектите са работили.

3. Заведения, които ползват под наем общински паркинг, да бъдат освободени от плащането му за времето, в което не работят.

4. Да се спре плащането на патентен данък за 3 месеца до края на май, като тези, които са заплатили налог за месец март, той ще се счита като платен за месец юни 2020.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here