Радан Кънев_1431671602313
Главни вдъхновители за новия десен проект на Радан Кънев  ще са Христо Иванов, Лозан Панов, Росен Плевнелиев, протестиращи съдии и някои медии, намекна Кънев, като постави задачата на своите от ДСБ – задължително да бранят изброените лица, защото “който в днешния сблъсък в съдебната система не застане зад смелостта на тези хора, които извършват лично и социално геройство, той заслужава по-дълбоко място в кръговете на ада, информира Канал 3.
“Намираме се в ситуация, в която трябва без колебание да дадем пълната си подкрепа на всеки, който се бори за справедливо правосъдие, на г-н Лозан Панов, протестиращите съдии и малкото журналисти и медии, на г-н президента”. И в същото време дежурно лидерът на ДСБ разкритикува прокуратурата и конкретно главния прокурор Сотир Цацаров, че не борели корупцията, а политиците оприличи на куче с нашийник на строга верижка.

Към тях очевидно причисли и Лютви Местан, който му се предложил, но Кънев го отрязал заради миналите му зависимости. Стана ми странно, че г-н Местан се обиди, че не искам да работим заедно, защото той вече бил скъсал със зависимостите на ДПС, издаде го Радан, който миналата седмица се затвори с него в стаята си под ключ. На нас не ни трябват хора, които ще ни предадат при първата извадена папка от класьорите, каза по адрес на бившия лидер на ДПС Кънев. Той дръпна едночасова реч на националната конференция на ДСБ.

За президентските избори каза, че още е рано да се говори, но бъдещият президент не трябвало да е посочен от Бойко Борисов. Преди да нахъса своите за бъдещия му десен проект, Радан Кънев охули коалиционните партньори. РБ излъга надеждата на избирателите си – 300 хил. гласуваха за нас, понеже се надяваха да окажем реформаторски натиск върху ГЕРБ, призна си провала Кънев .

Едночасовата реч на Радан Кънев започна с метафора, почерпена от българската история. Лидерът на ДСБ разказа за казашката конница, победена от скритите в окопите добруджански пехотинци през Първата световна война.  ДСБ били тези пехотинци, които щели да се отръскат от прахта и да продължат още 10-12 години напред.

2 КОМЕНТАРИ

  1. Президентът бил за по-справедливо правораздаване…

    Приказки от 1001 нощ чели ли сте ?

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here