Георги Харизанов

“Опозицията цели единствено да напомни за себе си, с което не казвам, че вотовете на доверие или недоверие са нещо лошо, напротив. Винаги когато има такъв вот и съпъстващи го дебати, общественото внимание се фокусира върху недостатъците на управлението и формира натиск тези недостатъци да бъдат отстранени”, казва политологът от Института за дясна политика Георги Харизанов в интервю за Faktor.bg

“Но разберете – БСП на Корнелия Нинова, която беше отстранена за корупция, БСП на изкупилите панаири, хотели, вецове и молове Георги Гергов и Кирил Добрев, БСП на подсъдимия за купуване на гласове Манол Генов, на депутата с взривените коли и ротативките Георги Стоилов, на кмета на Батак, който източва обществени пари през сина си, иска вот на недоверие на тема „корупция“. Това е изключителна ирония и тежка форма на политическа наглост. И то в комплект с ДПС на обръчите и порциите. Забележително”, казва още Харизанов.

“Максимумът на възможностите на БСП е да бъде смислена опозиция. За управление е рано, дори да мечтаят, при този лидер, това национално ръководство и тези вътрешни разломи. Оставям настрана обществените настроения срещу редовните социалистически щуротии като увеличаване на данъци, национализация на банки, задължаването им да раздават безлихвени кредити, строежът на Белене и Южен поток, както и войната с търговските вериги. Тази партия е твърде далеч от качествените дебати за икономика, политика, общество и граждани. На кой европейски форум забелязахте г-жа Нинова, къде в Европа са добре дошли лидерът и основните фигури на БСП?”, отбелязва Георги Харизанов.

2 КОМЕНТАРИ

  1. БКП да бори корупция е малко като Бюрека да говори нормален английски или Далавери Симеонов с IQ над 75….

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here