И по-самоуверени партийни комисари не са попадали в ситуацията, в която се самопостави Корнелия Нинова. След като беше бламирана от Националния съвет на БСП за евролистата, тя направи нещо абсурдно. Това не била нейната листа и, ако партията загуби, тя няма да носи отговорност и да подава оставка, каквото намерение имала при провал на евровота. Така се обърна към партията Корнелия, след като Сергей Станишев зае петото място с гласуване, а в нейния списък го нямаше и на 17-о.

Но какво става, ако БСП спечели изборите и то точно с гласуваната от Националния съвет листа. Корнелия не казва, но логично е да не обере овациите, иначе би било доста смешно. Така Нинова публично призна, че не е лидер на партията – няма да носи отговорност при загуба, няма да е нейна заслугата при победа.

Тогава какъв избор има такъв бутафорен партиен лидер след евровота на 26 май. Да бъде изгорен на кладата като партиен еретик или тихо и кротко да се запъти към политическото небитие.

„Здравите“ сили в БСП не направиха нищо друго, освен да определят статута на своя лидер. „Пунта Мара“, така един наблюдател определи новата роля на Нинова след маратонския пленум на БСП, завършил с фиаско на амбициите на ездачката.

Дали Нинова предчувства загубата и затова се самоуби по толкова брутален начин – вдигам ръце от партията, отговорността да я носи Националния съвет. Това не е нищо друго, освен усещане за загуба.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here