2ec1842453f93947520e486c700cb34c

Доста е тъжно как изглежда тази жена след серията изборни загуби на БСП и вътрешнопартийните ежби. Първата победа са я накокошинили до степен да изглежда гротесткно – повдигнала е брадичката, погледът е остър, леко обърната назад, за да види как народът се е юрнал след нея – същинска Жана д Арк.

Орлеанската Дева започнала да чува гласовете на света Маргарита и света Екатерина, които и съобщили, че точно тя ще спаси Франция от английското нашествие. Същинска Корнелия Нинова, която чула същото – само тя ще спаси народа от изедниците.

Днес, при гласуване оставката на кабинета, Корнелия се държа арогантно и без никакъв срам си приписа победата на Румен Радев за своя. Е, сочи и други бащи на победата, но тя била майката. Изобщо – мамата си трака!

Тази неочаквана победа е направила от Корнелия комична гледка – иска да променя данъчните закони и да вдига пенсии – така и шепнели в ухото светците. Провежда консултации за преформатиране на мнозинството, тя е лидерът на държавата, пише дневния ред на обществото и смята, че някъде през май ще се види като премиер.

Корнелия се държи така, сякаш е ударила шамар на Бойко и е получила орден за това. А днес Борисов, макар и паднал, макар и в оставка, макар и предаден, изглеждаше по-смислено от нея. Тя просто пропусна да събуе обувката и да я запрати по банката на министрите, опиянена от безличието си.

Опитаха да я посъветват малко да се смири, само малко. Намекват й, че на парламентарните избори  партията й може да се сблъска с товарен влак и тогава да разбере чия е победата на Румен Радев.

Но победителката си е запушила ушите и ги отваря само за гласа на народа. А той иска големи заплати , високи пенсии и да му дават лекарството навреме. Корнелия чула гласа на светците и обеща всичко накуп.

Дай малко власт и гледай сеир. Победата само е затвърдила образа на тази жена – наежена заядлива лелка, сърдита на комшиите, че бидонът със зеле е протекъл.

Преди да отиде на кладата Жана д Арк е прегледана от лекар, който трябвало да докаже едно от обвиненията – че е правила секс с дявола. Жана се оказала девствена.

Преглед на политическата същност, на политическата смисленост  на Корнелия е губене на време – все ще отиде на кладата. Вижте ухажьорите й – Гергов, Румен Овчаров, Бриго Аспарухов. Те я сложиха начело на партията и си запазват правото да я пощипват отзад, а тя си въобразила, че е лидер на държавата.

2 КОМЕНТАРИ

  1. Хаха дива селска провинциална лелка, сложена за параван в гнусната бкп, също като йотова и останалите малоумници от Дс

  2. Всеки народ си заслужава политическата “класа”, дет се вика….

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here