Първа копка за изграждане на нова детска площадка в парк „Сърнена гора” на район „Северен” направиха трима райкметове – Ральо Ралев, Георги Стаменов и Костадин Димитров , както и и директорът на ОП „Градини и паркове” Стоян Алексиев.

Паркът се намира в междублоковото пространство на улиците „Сърнена гора” №12,18 и „Златна панега” №12. Ще бъдат монтирани 5 съоръжения за игра

 

„ През 2017 година преасфалтирахме всички алеи в парка, изградихме нова поливна система, подменихме част от пейките, и сега като завършек на облагородяването на парковото пространство е изграждането на нова детска площадка, което се очаква да приключи до края на месеца” – коментира кметът на “Северен” Ральо Ралев.

Работа по две детски площадки в средата на април предвижда и район “Централен”.  Жителите на кварталите около ул. „Младежка“ и ул. „Капитан Райчо“ ще могат да ползват чисто нови съоръжения още тази година. „В администрацията получихме подписка от над 200 родители в района на „Капитан Райчо“, които се оплакаха, че децата им няма къде да играят. Сега проблемът ще бъде отстранен.“,коментира кметът  Георги Стаменов. Другата площадка е в непосредствена близост до наскоро обновеното спортно игрище в квартала.

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here