Няма да приема натиск за пусковите срокове на важни за Пловдив проекти като площад „Централен“, кино „Космос“ или новата галерия в Детмаг“, заяви кметът Иван Тотев след днешната общинска сесия. Той имаше предвид питанията на Дани Каназирева, както и декларацията  със същите въпроси по-рано на зам.-председателя на ОбС Пепа Деведжиева. Двете предприеха синхронизирана атака в мига когато стана ясно, че „Да, България“ и ДСБ ще действат  заедно чрез новата формация „Демократична България“.

“Какво като откриването на „Пловдив 2019“ се случи на старите, а не на новите плочки на „Централен“. И браншовите организации са категорични, че не бива да се бърза, а да се случи нещо хубаво. Всяка година ли правим площади? Това е проект за 50 години напред. Не ме интересува, че предизборно мога да прережа лентата. Всичко трябва да се изпипа и да оставим нещо хубаво след себе си. Така действаме с моя екип – най-хубавото за града“, коментира Иван Тотев.

Той напомни, че и площадът, и „Космос“ и Детмаг нямаше да се случат, ако градът не беше Европейска столица на културата.“ Няма никаква драма, че няма да са готови на 1 януари 2019, Пловдив ще ги има. Много е лесно да хванеш микрофона и да искаш по поръчка на партийната си централа, но не носиш никаква отговорност. Хората, които носят отговорност тези проекти да се случат, работят съвсем отговорно по тях. Другото е предизборни атаки, които не ме интересуват“, коментира Иван Тотев.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here