До няколко дни започва санитарно почистване на територии от парк „Лаута” от изсъхнала и пречупена растителност. За това се разбраха по време на работна среща кметът на „Тракия” Костадин Димитров и и.д. директор на ОП „Градини и паркове” инж. Георги Николаев.

“Поддържането на парка изисква всекидневни усилия. В резултат на последователните ни действия успяхме да изградим много атракции като зоната с барбекютата, беседки, спортни площадки, въжената пирамида и други, заяви Костадин Димитров. Той припомни, че от опасно и запуснато място само преди броени години, днес „Лаута” е предпочитан не само за разходки, отдих и спорт, но и за различни спортни и културни инициативи.  В парка бе изградена и най-голямата за Пловдив детска площадка с уникална въжена линия тип „тролей” и много други съоръжения за различни възрастови групи.

Кметът на район „Тракия” Костадин Димитров благодари за добрата съвместна работа и за подкрепата на ръководството и екипите на общинското предприятие.

Площта на „Лаута” е над 400 декара, като през последните години паркът беше разширен с още почти 80 декара. Залесени бяха повече от 2100 дръвчета от различни видове, изградена бе поливна система, алея и осветление. 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here