Кметът Здравко Димитров и общинският съветник от Демократична България Йордан Иванов влязоха в спор покрай оставката, напускането или изгонването на зам.-кмета Илия Кирчев.

Кметът каза че „той е уважавано от мен момче, което от време на време говори глупости да се хареса на началниците в София“. Това момче е Йордан Иванов, който твърди, че Илия Кирчев е изгонен от кмета заради некадърност, а не си тръгва по собствено желание, с което Димитров не е съгласен.

Спорът продължава с обяснения на момчето Иванов, че не говори глупости, а напротив. И приканва Зико да поеме отговорност като каже, че лично той е махнал Кирчев – силните лидери трябвало да признават и грешките си. И сега бил моментът заместник-кметовете да се намалят от 9 на 5.

Извън този спор беше очевидно, че Илия Кирчев не е на мястото си. С крайно неубедителните си изяви в ОбС, където трябваше да защитава решенията си, беше ясно, че е въпрос на време да бъде оттеглен. От кого? От онези, които го назначиха, разбира се. Затова призивът на господин Иванов към кмета е да си признае някакво геройство, което не е извършил. Здравко Димитров не е назначавал Кирчев, за да го маха. 

И, ако Йордан Иванов наистина вижда силен лидер, който да признае грешката си, значи наистина говори глупости. Силен лидер няма. Има кукла на конци, която е в ръцете на своите настойници. Какви началници от София, пита Иванов, като и двамата сме избрани от гражданите на Пловдив, възмутено отговаря общинският съветник от ДБ. Ето, това е голяма глупост. Както той има началници в София, така и Здравко Димитров има началници – повечето са в Пловдив. И те решиха Кирчев да го няма.

И няма как заместник-кметовете да само пет, тъй като зад Димитров са се наредили няколко икономически лобита, които имат претенции. Ако иска да спори по същество, Йордан Иванов да разкрие лобитата и да докаже, че този, който говори глупости, е самият кмет.

И като е решил да пита, господин Иванов да попита нещо по-важно: Защо вкарвате в управлението хора на Георги Гергов? Защо заместникът на Кирчев е Величко Родопски? По пътя на Славчо Атанасов ли тръгвате? Имате ли зависимости от Гергов и какви?

Другото са приказки на маса – бъди лидер, бъди мъж, признай си, прояви политическо мъжество – дрън та пляс. Здравко Димитров върши глупости, отговарят му с глупави призиви. Докато Гергов не вкара още двама свои заместник-кметове.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here