Кметът връчи театрален приз на Никола Добрев

Кметът Иван Тотев връчи почетния приз на тазгодишното издание на театралния фестивал „Сцена на кръстопът“ на инж. Никола Добрев -редседател на Съвета на директорите на „КЦМ 2000“ АД. С отличието фестивалният екип почете един от най-всеотдайните меценати на изкуството както в Пловдив,.

„Благодаря ви са щедростта и помощта не само за „Сцена на кръстопът“, но и за много други инициативи, които подкрепяте“, каза Иван Тотев.

„Наградите са важно нещо, но по-важна е културата на Пловдив. Освен да я подкрепяме, трябва и да я използваме, за да повдигнем духа български. Естествено е да помагаме. Фирмата ни е отделила за духовността няколко милиона лева. Притеснението ми е, че това усилие не е достатъчно, за да излекуваме болното ни общество“, прие признанието на фестивала Никола Добрев.

В приятелски разговор в компанията на другите спомоществователи на „Сцената“ – собственикът на „Роза Импекс“ Димитър Георгиев, на „Атаро Клима“ Атанас Рогачев, на „МАИ груп“ Мирослав Илиев и Иванела Василева от „Ондулин“, инж. Добрев сподели философията си за мисията на бизнеса за развитие на изкуството.

 

Вечерта приключи с обещание, че меценатското общество ще продължи да работи за каузата на фестивала „Сцена на кръстопът“.