Ремонтът на зоната около Малката базилика и  Източната порта, направен по ОП „Региони в растеж“, беше инспектиран днес от кмета Иван Тотев. „Благодарим за ремонта, мястото е наистина неузнаваемо“, с тези думи го посрещнаха, живущите от улица „Стойчо Мошанов“ и „Мадара“.

Тотев, кметът на „Централен“ Георги Стаменов и зам.-кметът Златин Велев разговаряха на място с гражданите, останали доволни от промяната на квартала и поздравиха Тотев, че е започнал мащабно обновление в централната зона.

„Това е безпрецедентен ремонт на пространството, заключено между булевардите „Марица“ – Юг и „Княгиня Мария Луиза“. Някои вътрешноквартални улици не бяха ремонтирани повече от 30 години. Това е обновяване на огромна инфраструктура, която изцяло промени облика на тази централна градска част“, обясни кметът Иван Тотев на хората, които го спираха по улиците и го поздравяваха. Те поискаха общината да сложи пътни неравности тип „легнали полицаи“, тъй като някои шофьори карат невнимателно по новите улици. Те благодариха за подменената тротоарна настилка и новото озеленяване с дървета, храсти и допълнително растителност. Вече са подменени електрическите стълбове с нови, сложени са и нови кошчета за отпадъци, голям брой пейки и кътчета за отдих.

 „Правени са над 150 срещи с граждани и всеки един индивидуален казус е разглеждан внимателно, като там, където е било възможно сме се съобразявали с техните желания. Преди уличната настилка беше в дупки, някои улици бяха на калдъръм, а други въобще нямаха настилка, сега са асфалтирани, наредени са павета. Предишните стари и износени тротоарни плочки са заменени със бетонови блокчета и павета“, обясни кметът Иван Тотев.

В междублоковите пространства са изградени и спортни зони с маси за тенис и места за игра с ударопоглъщаща настилка, спортни игрища за баскетбол, волейбол и друг вид спорт, обособени са десетки паркоместа.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here