“Съюз за Пловдив” е големият губещ от завършилите парламентарни избори. Пловдивската формация на Дани Каназирева предприе рискован ход да се включи в “Нова република” и сбърка фатално. Идеята беше да се позиционира съвсем вдясно и да играе от тази позиция на местните избори през 2019 година.

Провалът на “Нова република” постави в крайно деликатна ситуация и “Съюз за Пловдив”. Това е катастрофа и за самата Дани Каназирева,която на местните избори през 2015 година събра над 16 000 гласа. Логично те  трябваше да отидат в сметката на “Нова република”. Вместо това 10 хиляди избиратели на Каназирева не одобриха амбицията й да бъде част от проекта на Кънев и я наказаха – “Съюз за Пловдив” и ДСБ събраха в Пловдив общо 6128 гласа.

Една снимка обикаляше в предизборната кампания – Мартин Димитров, Дани Каназирева, Трайчо Трайков, Радан Кънев. Тримата затова я приеха в своята компания  – да им осигури тези 16000 гласа от 2015 година.

Тежката загуба поставя на изпитание “Съюз за Пловдив”, който трябваше с отлично участие на завършилите вчера избори да изстреля своя лидер поне до балотаж на местните избори след две години. Тази идея стана жертва на самоубийствен политически ход от страна на Каназирева.

1 коментар

  1. Нормално, няма пари за купени гласове – няма гласове. Айде не се залъгвайте , че някой отива и пуска за Дани Каназирева, тая карта може да се играе само на местна почва

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here