Красимир Каракачанов обича да се репчи. Сега има и повече възможности – военен министър е и в главата му се върти военно положение. Дори каза, че сме на крачка от него и дава за пример как  британският му колега наредил  10 000 военни да опазват обществения ред. Само чакал решение на Министерския съвет.

И Каракачанов се вижда като генерал, който повежда армията по улиците срещу невидимия враг.  И тъй като хората вярват само на генерали, военният министър иска да е в мъжка компания – барабар Петко с мъжете.

Преди време каза, че армията няма да допусне и един мигрант да влезе  у нас, сякаш решението да прати военни на границата зависи от него. Сега  дрънка за военно положение без да е наясно какво точно казва и какви последствия може да има от приказките му в тази изнервена ситуация.

Каракачанов е от „патриотите“, които смятат, че да си такъв ,трябва да си в народна носия или военна униформа. И понеже не е време за хора и ръченици, да пуснем армията.

По този повод  пловдивският скулптор Иван Тотев пише: „Всяко излизане на българската армия от казармите и намесването ѝ пряко в обществените дела е довеждало до трагедии. Някои от които страшни и с непреодолими последствия. И само да кажа на почитателите на орднунга, че военните положения винаги и навсякъде започват не с борба със спекулата, а с ограничаването на свободата на словото и явни репресии срещу свободната журналистика. Така е било през 1925-а, няма никакви причини сега да бъде нещо различно, ако наистина военно положение се случи. Впрочем ,за военните положения винаги има много убедителна причина и обществото винаги в началото ги приема с доверие и надежда. След време, винаги и навсякъде, военните показват, че не могат нищо друго освен безотговорно пред закона да извършват репресии. И ги вършат, докато на кукловодите им писне и ги набутат обратно по казармите.”

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here