Кандидатът на ГЕРБ за кмет на Първомай  Асен Кичуков  се отказа от мястото си в Общинския съвет. Той беше и водач на листата за общински съветници. На Кичуков не достигнаха по-малко от 80 гласа, за да отиде на балотаж.

„Структурата в Първомай е разделена и не работи добре. И въпреки перфектната кампания, това е причината там да загубим изборите“, призна и областният ръководител на ГЕРБ Георги Мараджиев.

Асен Кичуков, който е и председател на Националната конфедерация на тютюнопроизводителите в България, заяви по време на предизборната си кампания, че ако не стане кмет, няма да приеме никакъв пост в общината. Между двата тура той отказа подкрепа и на двамата кандидати на балотажа – досегашния кмет Ангел Папазов от Социалдемократическата партия и новия Николай Митков от БСП, който преди това е бил заместник-кмет.

„Твърдо стоя зад думите си и се отказвам от мястото си в ОбС. Казах го ясно по време на кампанията – влизам чист и искам да изляза чист. Няма как да работя с хората, които 16 години плетоха схемите си и докараха община Първомай до това жалко положение – застой, мизерия, без инфраструктурни проекти, без инвестиции. Не мога да се съглася с такова управление. Ще продължа да се боря за една нова, променена и събудена община Първомай“, коментира Асен Кичуков.   

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here