Владиката Николай говори за омраза, безпаметност, страх, егоизъм в молебена за 134 години от Съединението, а политици и кандидат-кметове се блъскат да чуят това в храма „Св. Богородица“ в Пловдив.

Какво правите там, по дяволите? Оставете само Здравко Димитров, за чиято кампания Николай работеше преди четири години и сега ще работи. Какво търсите там – индулгенции ли, какво? Защото е празник ли трябва да изтърпите всичко, изречено от владиката. Какво ще се случи, ако не отидите – падате от власт, пададе в йерархията, трупат ви се черни точки в досието, ще се обърка животът ви, ако не му целуните ръка, какво?

Ако нямате смелост да го зашлевите през устата, поне го бойкотирайте. Оставете го сам да говори за омраза и безпаметност, колко хубаво било образованието при социализма и какъв боклук е сега. Ако сте съгласни, и вие сте част от боклука, за който говори владиката.

Николай не обича нито Пловдив, нито вас, нито вярата, нито Църквата. Ако това не сте разбрали, заслужавате хулите от устата му, клечейки пред него в молитвена стойка.

Срещу болестта имало лек – любов, памет, смелост, човеколюбие, препоръчва Николай. Точно той да препоръчва това лекарство е все едно педофил да дава акъл за опазването на децата от сексуални посегателства.

Или много държите да ви видят в храма? И какво от това, ако нямате смелост веднъж поне да репликирате владикатата, или направо да му посочите вратата. Това е политическо кощунство, ако използваме  езика на владиката. Той харесва такива като вас.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here