Дистанцията между първите две политически сили се скъсява се скъсява, като през ноември разликата между ГЕРБ и БСП е малко над 1%  за управляващата партия, показва последното проучване на агенция “Тренд”.

Скандалите около “Обединени патриоти” в последния месец оказват влияние върху електоралните стойности на коалицията, като подкрепата за коалицията се свива от 5,5% през октомври до 4,2% през ноември. Отливът от гласове за партиите от управляващата коалиция обаче не увеличава подкрепата за опозиционните сили, а расте делът на деклариращите, че няма да гласуват. ДПС държи устойчивите 6,5 на сто.

Оптимистите и песимистите са с почти равни дялове, като все още оптимистите остават малко повече (46%) за сметка на песимистите (42%).

В оценката за работата на парламента и правителство се регистрира спад на одобрението. Една пета от всички запитани оценяват положително парламента, 71% са на обратното мнение. 28% от анкетираните харесват правителството, 62%, които дават отрицателна оценка. В отношението към дейността на президента няма съществена промяна – малко над една четвърт (26%) не го харесват срещу 59 на сто, които го одобряват.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here