С поведението си Георги Гергов е дотегнал и на пловдивските социалисти, на които доскоро  беше началник като градски лидер. В декларация те настояват пред Корнелия Нинова да се изяснят обстоятелства от интервюто на Гергов пред БТВ, в което признава, че е работил за коалиция между ГЕРБ и БСП. Според пловдивските социалисти  Георги Гергов безцеремонно е нарушил редица установени норми.

“С поведението си председателят на Обл. съвет на БСП-Пловдив нееднократно е давал доказателства за своята близост със среди и личности, изповядващи ценности, противоположни на идейната и морална платформа на БСП. С изказването си във въпросното интервю, той окончателно демаскира своята склонност за безпринципна колаборация с ГЕРБ и лична лоялност към Бойко Борисов.Серията прояви срещу лидера на партията Корнелия Нинова са доказателство за няколкогодишния му стремеж да овладее националното ръководство. Целта е да се превърне БСП, която има 126-годишна история, в безпринципна патерица на ГЕРБ и средство осъществяване на лични властови и икономически интереси”, пишат социалистите

Те  многократно са алармирали за кризисното състояние на БСП-Пловдив, доверието, в което се сринало до голяма степен заради действията на Гергов. Съпартийците му са категорични, че е крайно време той да даде отговор с кого води война.

“Категорично настояваме Националният съвет на БСП да изясни дали цитираните в интервюто партийни дейци подкрепят тезите наГеорги Гергов. Изпращаме искане ОПКК и ГКК да се самосезират, оценят цялостната дейността председателя на Областния съвет на БСП-Пловдив и приложат съответните мерки за партийното въздействие”.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here