IMG_8064-1024x900

Два месеца и половина остават до официалната предизборна кампания, но тя вече навлиза във фазата на остро противопоставяне. Кандидатът за кмет Дани Каназирева обвини действащия кмет Иван Тотев, че започнал да нарушава и Конституцията.

С общинска заповед  принудително  трябва да да бъдат свалени билбордовете с посланията на „Съюз за Пловдив“ и Дани Каназирева за управлението на града. Администрацията се позовава на Изборния кодекс, който забранява поставянето на предизборни агитационни материали извън предизборната кампания, която е в рамките на 30 дни преди вота – 25 октомври. Партията на Каназирева ще плати и 3000 лева глоба.

„В нашите послания липсва призив за гласуване, призив за подкрепа, посочване на изборна позиция, номер в бюлетината, дори липсва думата партия. Нито един от тези елементи не присъства в билбордовете, затова те не могат да бъдат определени като предизборна агитация“, контраатакува Каназирева. Тя препоръчва да се чете Конституцията, където е гарантирано правото за изразяване на мнение  –  “писмено или устно, чрез звук, изображение или по друг начин.“

Каназирева се закани, че няма да  спира да разпространява своите предложения за Пловдив.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here